L’origen

INICIS

FIL·LOXERA

HISTÒRIA

Sant Sadurní d’Anoia està situada al Penedès, una comarca de llarga tradició en el conreu de les vinyes i en l’elaboració de vi. La importància de la viticultura del Penedès es va consolidar al segle XIX, en un context d’expansió que va portar a la plantació de vinyes.

Aquesta tradició vinícola va donar un salt endavant a la dècada de 1870, quan diversos propietaris sadurninencs van començar a aplicar el sistema d’elaboració de vi segons el mèthode champenoise. Era el naixement de la relació entre el cava i Sant Sadurní.

A partir de 1878 el cava va haver de superar la crisi originada per l’arribada a la vila de la fil·loxera, que va obligar a arrencar totes les vinyes i a replantar-les amb ceps de peu americà, sobre les quals s’empelten les varietats de raïm tradicionals del Penedès.

Des del 1981, aquest episodi de la història sadurninenca es recorda cada any del dia 8 de setembre amb la Festa de la Fil·loxera.

Al llarg del segle XIX han aparegut a Sant Sadurní nombroses empreses dedicades a l’elaboració de cava. Entre aquestes cal destacar les bodegues Torre-Blanca, cap i casal de la família Ventura.

Amb l’arribada del nou mil·lenni, els germans Jaume i Xavier Ventura van crear al vell cor de Sant Sadurní d’Anoia el cava Llàgrima d’Or, una nova aventura plena del mateix coratge i il·lusió de tants d’altres avantpassats de mitjan segle XIX.

Carrito de compra